Artikler om børnehjernen
Alle artikler tager udgangspunkt i den nyeste forskning om børns hjerner.
Børn og skærmbrug – hvor meget skærm må dit barn se? (0-6 år)
Begræns skærmtid så meget som muligt. Og når barnet ser skærm, så vælg langsommelige tegneserier uden for hurtige skift, mange lyde og vilde effekter. I artiklen finder du også en oversigt over den præcise mængde tid, der anbefales i de forskellige aldre.
Lær dit viljestærke barns hjerne at kende
Det er ikke en diagnose at være viljestærk. Det er et karaktertræk flere og flere børn har i dag, i takt med at forældre benytter sig mindre af deres forældremagt (hvilket er en god ting) og betragter deres børn mere som ligeværdige mennesker.
Og det gør til gengæld din personlige afgrænsning endnu vigtigere, fordi det bliver det (eneste), dit barn navigerer efter.
Hvordan barnets personlighed formes af dets placering i søskenderækken
Alle børn vil opleve udfordringer og "identitetskriser" i ny og næ. Det er helt normalt og helt okay. Selvom man fra forskning har fundet nogle generelle lighedspunkter ud fra søskendes placering i søskenderækken, vil det vigtigste altid være, at du mærker dit barn og støtter det i alle de følelser og oplevelser h*n har.
Søskendes indflydelse på hinandens udvikling
Søskende påvirker hinandens udvikling i høj grad. Særligt hvis deres indbyrdes forhold er præget af tillid og respekt. Søskende med et stærkt bånd "beskytter" mod mange af livets udfordringer, og det er bestemt værd at værne om søskendes relation til hinanden.
Hvorfor sover barnet ikke? Og hvad er normal barnesøvn?
Søvn handler om tryghed. Og der kan være mange årsager (typisk udviklingsspring), som forårsager urolig søvn. Søvn i sig selv er dog ikke en faktor, når barnets trivsel vurderes, og det kan sagtens være, at dit barn trives fint med den afbrudte søvn. Det er HELT normalt, at barnet har brug for din hjælp til at overgive sig til søvnen. Og det er også HELT normalt, at børn op til 6-års alderen vågner hyppigt om natten.
Der findes ikke en "rigtig" og "forkert" måde at håndtere søvnsituationen, så gør det, der fungerer for jer.
Sådan sikrer du tryg tilknytning til dit barn
En tryg tilknytning er vigtig, fordi dit barns psykiske funktioner ift. at indgå i og skabe relationer, udvikle empatisk forståelse og selvregulere i høj grad afhænger af, hvilket miljø h*n er opvokset i.
Det er igennem de interaktionsforløb, dit barn har været involveret i, at h*n udvikler forskellige relationsstrategier, som bliver en slags prototype for den måde dit barn indgår i fremtidige interaktioner med andre på.
"Jeg vil ikke tage tøj på" 👕👖(3-5 år)
Når dit barn nægter at tage sit tøj på, handler det ikke om tøjet. Det handler om dit barns integritetsfølelse, og jo mere du kan hjælpe dit barn tilbage til en følelse af selvbestemmelse, jo hurtigere vil I komme igennem situationen. Hold på dine grænser. Når de er vigtige 🧡
"Jeg er bange" (0-6 år)
Lad alle følelser være okay. Altid. Når følelsen og tankerne belyses og accepteres, vil de ændre sig. Det kaldes forandringens paradoks. Det er meget vigtigt at omfavne dit barns frygt og ikke negligere den. Når du gør det, vil dit barn blive modig og forblive nysgerrig.
Dit barns sproglige og mentale udvikling (0-6 år)
Alle børn udvikler sig i deres eget tempo. De sproglige og mentale milepæle må altid ses i lyset af netop dit barns muligheder og begrænsninger.
"Hvor kommer babyer fra?" 🌻🐝 (3-5 år)
Det vigtigste er, at du siger det og bruger det sprog, som du selv føler dig mest tryg ved.
“Jeg kan ikke!” – Frustration over manglende evner (3-6 år)
Når du har læst artiklen, ved du præcis, hvad du skal sige og gøre i de situationer, hvor dit barn mærker frustration over manglende evner.
Driller nissen hjemme hos jer? 🎅🏻 (3-5 år)
Du kan godt drille i det små, uden tilliden mellem jer tager skade. Bare du er klar til at ”tilstå” og bremse historien og skære ned, hvis det bliver for meget.
Kom med ombord i MOAR!
Jeg vil elske at have dig med i MOAR-fælleskabet.
Bliv endnu klogere...
I mine konsultationer dykker vi ned i jeres specifikke udfordring, og jeg giver jer både viden om, hvorfor jeres barn agerer, som h*n gør, og jeg gennemgår, hvad I helt lavpraktisk trin-for-trin kan stille op i de situationer, der bekymrer eller dræner jer.