Artikler om institution
Alle artikler tager udgangspunkt i den nyeste forskning om børns hjerner.
Den svære samtale med dit barns pædagoger
Sørg for at komme hurtigt til sagen, så pædagogen ved, hvad det drejer sig om – men husk at anerkende, at I alle er på samme hold, og at alle gør deres bedste ❤️
Sådan bliver dit barn en populær legekammerat (2-6 år)
Veludviklet sprog, fantasi og empati er vigtige elementer i dit barns chance for at indgå i legefællesskaber. Særligt dit barns evne til at finde på og leve sig ind i leg vil sikre, at dit barn er en populær legekammerat.
"De andre driller mig!" – Når dit barn føler sig drillet – og hvad du kan sige og gøre ved det.
Drillerier er et vilkår i de fleste børnefællesskaber. Men der er forskel på dril. Noget dril er okay. Andet er ikke. Hjælp dit barn til at forstå og formidle forskellen. Lyt til dit barn først, og anerkend barnets følelser, før du bliver løsningsorienteret.
Lær trinene til tilknytningsdansen
Den trygge tilknytning mellem dit barn og nye voksne starter med, at fokus er på relationerne. Din relation til de andre voksne, der skal passe på dit barn og din relation til dit barn er afgørende for, om dit barn føler sig tryg nok til at kaste sig ud i nye relationer.
Skab en usynlig forbindelse mellem jer
Den usynlige forbindelse giver dit barn trygheden i, at I hører sammen og er forbundet, uanset hvor I befinder jer.
Sådan kan en ideel opstart i VS/DP se ud
Tilknytningen vil for de fleste børn have fået optimale betingelser med planen her, fordi relationsopbygningen er sket naturligt og uden pres. Men husk altid at følge din mavefornemmelse. Hvis dit barn virker klar til næste trin, så kan du sagtens hoppe et led over. Ligesom du også kan hoppe et trin eller to tilbage, hvis det viser sig at være gået for hurtigt. Husk også løbende at afstemme med dit barns nye pasningssted.
Sådan kan en ideel BH-start se ud
Artiklen og planen i artiklen er naturligvis blot til inspiration, og det vigtigste vil altid være, at du lytter til dit barn. Måske dit barn gerne vil være alene i BH hurtigere end først antaget. Måske dit barn har mere brug for dig end først planlagt. Det er helt okay, og det er normalt, at det er forskelligt fra barn til barn.
Tegnene på mistrivsel – det skal du holde øje med
Det er normalt, at børn udviser dele af denne adfærd i perioder, og det behøver ikke være pga. tiden i institution, at dit barn har den opførsel. Men det er tegn på, at dit barn har det svært, og fortsætter det over en længere periode, er det værd at se nærmere på, hvilke faktorer i barnets liv som ikke er hensigtsmæssige.
Dagpleje eller vuggestue? Og hvad du kan stille op, hvis I ikke får det pasningstilbud, I har ønsket jer.
Der er ikke kun ét rigtigt svar på, om det ene eller andet vil passe til jer. Det er lige så individuelt, som der er børn og forældre, så gå med, hvad din mavefornemmelse fortæller dig i relationen til menneskerne på stedet.
“Hvordan forbereder jeg mit barn på skolestart?” (5-6 år)
Skolestart er en stor forandring for både barn og forældre. Når du skal gøre dit barn trygt ved overgangen, handler det i høj grad om at afmystificere, hvad der kommer til at ske. Tal gerne om skolen i så mange detaljer som muligt, og lyt til, hvad dit barn udtrykker.
Når skolen begynder – 8 vigtige principper at huske (5-7 år)
Den bedste forudsætning, for at dit barn trives i skolen og bliver glad for sig selv og sine evner, er, at du støtter op om dit barns indsats og bemærker dit barns skønne kvaliteter, så h*n føler sig værdifuld, på trods af den vurdering h*n møder i skolen.
Opstart i institution/DP efter ferie (1-5 år)
Det kan godt føles svært for alle parter, når hverdagen med institution og mødetider starter, og det kan føles som en indkøring på ny. I artiklen her kan du læse, hvordan du takler overgangen til institution bedst.
Indkøring i vuggestue og børnehave (0-4 år)
Det tager tid og tålmodighed at blive tryg ved nye mennesker, og det er sundt. Dit barn navigerer ud fra din tryghed, og derfor er det vigtigste i en indkøringsperiode, at du selv har det godt med dit barns nye omsorgsperson.
Kom med ombord i MOAR!
Jeg vil elske at have dig med i MOAR-fælleskabet.
Bliv endnu klogere...
I mine konsultationer dykker vi ned i jeres specifikke udfordring, og jeg giver jer både viden om, hvorfor jeres barn agerer, som h*n gør, og jeg gennemgår, hvad I helt lavpraktisk trin-for-trin kan stille op i de situationer, der bekymrer eller dræner jer.