Artikler om kommunikation
Alle artikler tager udgangspunkt i den nyeste forskning om børns hjerner.
Den svære samtale med dit barns pædagoger
Sørg for at komme hurtigt til sagen, så pædagogen ved, hvad det drejer sig om – men husk at anerkende, at I alle er på samme hold, og at alle gør deres bedste ❤️
Sådan hjælper du bedst dit introverte barn (0-6 år)
Generthed er typisk et træk, der ses hos introverte mennesker. Det er et dejligt karaktertræk på lige fod med alle andre dele af dit barns personlighed. Introverte mennesker har generelt utrolig mange styrker, som er værd at holde af ❤️
Sådan takler du skiftedag – når I skal deles om børnene, og det er svært 💔
Det er okay, at du også har det svært med overgangen, og det kan du sagtens sætte ord på. Det vigtige er, at du tager ansvaret for dine egne følelser, samtidig med du rummer barnets.
Overblik over sproglige milepæle – hvad forventes af barnet hvornår? (1-4 år)
Se altid på dit eget, unikke barn, og lav en vurdering i fællesskab med fagpersonalet omkring barnet, hvis der hersker tvivl om barnets sproglige udvikling. Brug artiklen som en guideline - ikke et afgørende resultat.
Hvorfor er mit barn sprogligt forsinket?
Der findes sjældent kun én årsag, til at et barn er sprogligt forsinket. Ofte vil flere faktorer spille ind. Hav øje for hvilke faktorer, der virker mest sandsynlige for jer, og sæt så ind ét sted af gangen.
Sådan skaber du et trygt putteritual
Når det kommer til barnets søvn, er det ikke en kamp, der skal vindes. Det handler udelukkende om tryghed og tilknytning.
Sådan håndterer du vrede og sikrer jeres tætte relation livet igennem
Vrede er en helt instinktiv følelse, som i grundprincippet er en forsvarsmekanisme, som træder i kraft, når vi føler os truede.
Derfor handler det om at få ro på raseriet ved at møde følelsen med trøst og overblik.
Lær at samarbejde om børnene 💕 En artikel om forældreskabets uenigheder.
Hold dig aldrig tilbage med at fortælle ham, hvad han gør godt som far. Det du roser, vil du se mere af. Og med tilliden vokser både omsorgen, sårbarheden og den fælles forståelse.
15 værktøjer til at støtte sprogtilegnelsen
Sprog er en gave, du giver dit barn. Intet succesfuldt kommer helt af sig selv, så ønsker du, at dit barn bliver sprogligt stærk, så kræver det øvelse – ligesom alt andet ❤️
Tilknytning og følelsesregulering
Du er, lige som du skal være. Og det samme er dit barn. Jo mere bevidst, du er om dine egne mønstre, jo bedre kan du håndtere dem og på sigt gøre både dig selv og dit barn tryggere – også når bølgerne går højt.
Sådan håndterer du "grimt" sprog
Det er normalt, at børn eksperimenterer med sproget på forskellig vis. Jo mindre magt, du giver ordene, jo mindre vil motivationen til at bruge ordene være.
Skrig og skrål
Det er helt normalt, at børn i perioder er meget støjende. Og det er også helt normalt, at det føles stressende for dit nervesystem. Forsøg selv at bevare roen, så du kan lade det smitte af på dit barn. Og øv bevidstheden om lydniveauer på forskellig vis.
"Hvad gør jeg, når mit barn ikke vil i bad?"
Sjældent handler badekonflikten om, at barnet ikke vil være ren. Oftere handler det om behovet for egenrådighed og fysiske grænser.
I kan komme langt med at lege badet ind og gøre det til en hyggestund, men hvis det ikke fungerer, så tag en snak med dit barn om det.
Uanset hvad vil det altid være mere omsorgsfuldt at respektere dit barns grænser, end at tvinge badet igennem for at barnet kan se ren ud.
Når søskende er hårde ved hinanden
Når dine børn er hårde ved hinanden, skyldes det ofte et underliggende uforløst behov – og det kan du gøre meget for at komme i forkøbet. Vid også, at det er normalt, at søskende konflikter ofte. Og lider nogen overlast, så må du nødvendigvis bryde ind, men tilbyd altid trøst, før du irettesætter.
Når gaveantallet og størrelsen på julegaven er vigtigt for dit barn 🎁 (2-7 år)
Følelsen handler ikke om gaven. Gaven er blot triggeren. Lad følelsen af uretfærdighed få plads, og så vil den stille og roligt ændre sig.
Skuffelse, taknemmelighed og juletraditioner (2-7 år)
- Når du ved, hvorfor traditionen er vigtig, så kan du også bedre holde fast i den.
- Hvis du kan, så giv skuffelsen plads.
- Det sagte "tak" er dit behov, og derfor er det også dit ansvar. Dit barn vil helt af sig selv kopiere dig med tiden og udvise taknemmelighed, hvis du er konsekvent og selv viser taknemmelighed – både til jul og i hverdagen ❤️
"Javel!" – Når hjemmet er blevet en kommandocentral 💂🏻 (2-6 år)
"Hvad gør jeg, når mit barn kommanderer med mig?" Det får du svaret på i artiklen her.
"Det skal være NU!" 👇🏻 Om behovsudsættelse og utålmodighed (2-6 år)
Behovsudsættelse er én af de sværeste discipliner for alle mennesker. I artiklen her kan du læse, hvordan du bedst takler dit barns følelser inden og i situationen, når "h*n bare ikke kan vente 1 sekund længere!"
KLAR-strategien – forebygger alle nedsmeltninger 💕 (1-6 år)
KLAR-strategien inddrager og involverer dit barn i overgangene, og når dit barn mærker det, vil h*n blive meget mere villig til at samarbejde med dig.
"Kan du sige MOOAAR?" (0-2 år)
Rigtig tit siger dit barn "far", før dit barn siger "mor". Det er der tre årsager til. Læs hvorfor i artiklen her.
"Jeg gør det bare alligevel" (2-5 år)
Det kan hjælpe at være meget bevidst om at undgå ikke-sætningerne, så du ikke får “placeret” en tanke/handling i dit barns hjerne, som øger sandsynligheden for, at h*n gør det, du ikke vil have. Når dit barn så "gør det alligevel", så er din opgave at bruge din vrede konstruktivt.
"Jeg er da ligeglad!" (2-5 år)
Dit barn føler sig med stor sandsynlighed uretfærdigt behandlet, når det udtrykker ligegyldighed. Derfor er din opgave at genetablere tilknytningen, når det sker.
"Jeg er bange" (0-6 år)
Lad alle følelser være okay. Altid. Når følelsen og tankerne belyses og accepteres, vil de ændre sig. Det kaldes forandringens paradoks. Det er meget vigtigt at omfavne dit barns frygt og ikke negligere den. Når du gør det, vil dit barn blive modig og forblive nysgerrig.
Generthed – det tilbageholdende barn 🙈 (0-5 år)
I artiklen kan du læse, hvordan du bedst takler dit barns generthed både før situationen, hvor dit barn føler generthed, og når I står midt i følelsen.
Driller nissen hjemme hos jer? 🎅🏻 (3-5 år)
Du kan godt drille i det små, uden tilliden mellem jer tager skade. Bare du er klar til at ”tilstå” og bremse historien og skære ned, hvis det bliver for meget.
Når det kun er mor/far, der dur ❤️ (0-5 år)
Det er ikke et personligt fravalg, når dit barn vælger den ene forælder over den anden.
Det er den "fravalgte" forældres ansvar at arbejde på relationen til barnet, hvis h*n ønsker sig den anderledes.
Det er aldrig barnet ansvar, og det er ingen selvfølge, at man som forældre "får lov" til kram, kys, leg, bleskift, putning osv. Den eneste selvfølge, der er i forældre-barn-relationen, er, at du som forældre altid vil støtte og elske dit barn og guide dit barn gennem tilværelsen, ud fra de grænser og meninger du personligt selv har.
Sådan taler du med dit barn om jeres skilsmisse 💔 (2-7 år)
Kodeordene til at komme igennem skilsmissen er ærlighed, respekt og trøst.
- Tal med dit barn om, hvad der sker.
- Gentag ofte, at I har styr på det (når I har det).
- Fortæl dit barn, at kærligheden til barnet stadig består.
Kom med ombord i MOAR!
Jeg vil elske at have dig med i MOAR-fælleskabet.
Bliv endnu klogere...
I mine konsultationer dykker vi ned i jeres specifikke udfordring, og jeg giver jer både viden om, hvorfor jeres barn agerer, som h*n gør, og jeg gennemgår, hvad I helt lavpraktisk trin-for-trin kan stille op i de situationer, der bekymrer eller dræner jer.