Artikler om renlighed

Alle artikler tager udgangspunkt i den nyeste forskning om børns hjerner.

for 189,- om måneden
Lena fortæller de vigtigste pointer i artiklen, som handler om renlighed
Læs artiklen

Farvel til bleen – sådan gør du (2-4 år)

I første omgang handler overgangen om at vænne dit barn til at lægge mærke til sin krops signaler, så h*n kan følge dem og vide, hvad det betyder, når h*n føler trangen.

Læs artiklen
Billede til artikel kommer snart.
Læs artiklen

10 måder at få dit barn til at vaske sine hænder på 💦

I artiklen her giver jeg dig 10 måder at få dit barn til at vaske sine hænder på, så aktiviteten forhåbentlig kan blive nemmere og rarere for jer begge.

Læs artiklen
Billede til artikel kommer snart.
Læs artiklen

"Hvad gør jeg, når mit barn ikke vil i bad?"

Sjældent handler badekonflikten om, at barnet ikke vil være ren. Oftere handler det om behovet for egenrådighed og fysiske grænser.

I kan komme langt med at lege badet ind og gøre det til en hyggestund, men hvis det ikke fungerer, så tag en snak med dit barn om det.

Uanset hvad vil det altid være mere omsorgsfuldt at respektere dit barns grænser, end at tvinge badet igennem for at barnet kan se ren ud.

Læs artiklen
Billede til artikel kommer snart.
Læs artiklen

Nattetisseri og renlighed

Det har længe været tesen, at børn ikke kan lære at stå op om natten, hvis de skal tisse, fordi det fysiologisk ikke har givet mening. 

Men svensk forskning fra 2001 (Hellström A. L. & U. Sillén) har vist, at “... vandladningsrefleksens vej til hjernen allerede er udviklet hos spædbarnet.” – og derfor er det altså muligt også at øve blærekontrol om natten, hvis det opleves som en udfordring.

Læs artiklen
Billede til artikel kommer snart.
Læs artiklen

7 årsager til at renligheden udfordrer

Der kan være adskillige årsager til, at renligheden udfordrer. Og det kan også være et mix af flere omstændigheder. Når du i første omgang identificerer, hvor udfordringen ligger, så vil det også være nemmere at løse problematikken. Måske udfordringerne med renligheden slet ikke handler om hverken tis eller afføring, men i højere grad har rod i noget kognitivt.

Læs artiklen

Kom med ombord i MOAR!

Jeg vil elske at have dig med i MOAR-fælleskabet.

for 189,- om måneden

Bliv endnu klogere...

I mine konsultationer dykker vi ned i jeres specifikke udfordring, og jeg giver jer både viden om, hvorfor jeres barn agerer, som h*n gør, og jeg gennemgår, hvad I helt lavpraktisk trin-for-trin kan stille op i de situationer, der bekymrer eller dræner jer.

Læs mere om mine konsultationer