Artikler om søvn
Alle artikler tager udgangspunkt i den nyeste forskning om børns hjerner.
Sådan takler du lange putninger 🤯
Normen for børns søvn har meget vide rammer. Der er aldrig tale om "dårlige vaner", når det kommer til barnets søvn. Der er tale om behov og rutiner. Behovene kan du ikke ændre. Men du kan ændre rutinerne.
Tryg overnatning uden dig
Det er okay at få sit barn passet ude og lade barnet overnatte. Og det er lige så okay ikke at føle sig tryg ved det. Lyt til din egen mavefornemmelse og dit barn, og gør kun det, du er tryg ved.
Hvorfor sover barnet ikke? Og hvad er normal barnesøvn?
Søvn handler om tryghed. Og der kan være mange årsager (typisk udviklingsspring), som forårsager urolig søvn. Søvn i sig selv er dog ikke en faktor, når barnets trivsel vurderes, og det kan sagtens være, at dit barn trives fint med den afbrudte søvn. Det er HELT normalt, at barnet har brug for din hjælp til at overgive sig til søvnen. Og det er også HELT normalt, at børn op til 6-års alderen vågner hyppigt om natten.
Der findes ikke en "rigtig" og "forkert" måde at håndtere søvnsituationen, så gør det, der fungerer for jer.
Trin for trin guide til at komme igennem afbrudt søvn; om hyppige opvågninger, mareridt/night terror og korte lure
Selvom afbrudt søvn er et vilkår for langt de fleste småbørnsfamilier, er der meget, du kan gøre for at bedre søvnen en smule. Ændr kun én ting ad gangen, når du arbejder med dit barns søvn, og fokusér på rytmen frem for hjælpemidlerne. Husk også, at tiden også arbejder for jer ❤️
Sådan skaber du et trygt putteritual
Når det kommer til barnets søvn, er det ikke en kamp, der skal vindes. Det handler udelukkende om tryghed og tilknytning.
Tidlige morgener og sene aftener (og om bedtime fading)
Trætheden. Din træthed. Kan formentlig føles helt ind i knoglerne, hvis du har et barn, der står op før fuglene eller går i seng på samme tidspunkt som dig selv, så du aldrig føler, du har alene- eller voksentid om aftenen. (...) I artiklen her giver jeg dig råd til, hvad du kan stille op, hvis dit barn vågner meget tidligt og/eller først falder i søvn meget sent om aftenen.
Hyggelig vågentid
I artiklen her vil jeg lade dig vide, hvor længe du i gennemsnit kan forvente, dit barn kan holde sig vågen – og give dig inspiration til, hvordan du kan gøre vågentiden hyggelig, så de sidste timer op til puttetid ikke føles som en scene, der bør akkompagneres med sangen: “The Final Countdown”.
Om at sove selv
De fleste små børn har behov for hjælp i større eller mindre grad for at kunne falde i søvn om aftenen. Du kan sagtens øve, at dit barn på sigt selv kan sove selv. Men hav for øje, at det tager tid og tålmodighed. Og den absolut vigtigste pointe er, at du bliver ved dit barn og trøster dit barn, hvis h*n har det svært.
Fra tremmeseng til juniorseng (introduktion af nye soveomgivelser)
Det er helt normalt, at børn i perioder foretrækker udvalgte steder at falde i søvn. Oftest i nærheden af dig, da du er lig med tryghed for dit barn.
En rolig og tydelig overgang, så dit barn både er forberedt og kan følge med i ændringen, er afgørende.
Inspiration til trygge putteritualer (1-5 år)
Det er godt at have en plan for putteritualet, fordi det skaber tryghed og tydelighed. Forvent, at ritualer kræver gentagelse og tålmodighed, før de manifesteres. Går putningen ikke efter planen den ene dag, så forsøg igen dagen efter. Og dagen efter. Mist ikke modet. I er på vej.
Kom med ombord i MOAR!
Jeg vil elske at have dig med i MOAR-fælleskabet.
Bliv endnu klogere...
I mine konsultationer dykker vi ned i jeres specifikke udfordring, og jeg giver jer både viden om, hvorfor jeres barn agerer, som h*n gør, og jeg gennemgår, hvad I helt lavpraktisk trin-for-trin kan stille op i de situationer, der bekymrer eller dræner jer.